Laten we beginnen!

Er zijn bepaalde ontwikkelingen die we allemaal heel normaal vinden. We lenen geld voor een auto of een vakantie, maar gebruiken vervolgens tweedehands producten die we zelf dagelijks nodig hebben. We blijven constant beweren dat er niets mis mee is en dat het heel gebruikelijk is, maar tegelijkertijd zien we steeds meer in dat het niet altijd ideaal is om de producten te gebruiken die een ander niet meer wilde hebben. Slijtage, het gaat kapot, het werkt niet meer naar behoren. Dat is waar we dagelijks mee bezig zijn. Hadden we niet geleend voor de vakantie, dan hadden we elke dag gemak gehad.

Vind je dat overdreven? Bovenstaande is uiteraard een overdreven schets van de situatie. Het is echter wel zo dat we af en toe kiezen voor gebruikte producten op een moment dat dit eigenlijk lang niet zo logisch is als gedacht. Denk eens aan gebruikte kinderkleding. Allereerst ziet het er niet zo mooi meer uit, ten tweede slijt het nog eens veel harder en ten derde kunnen er verborgen gebreken in de kleding zitten die tot problemen kunnen leiden. Een beetje een gevaarlijke besparing dus, zeker wanneer je de prijs ziet van Quapi kinderkleding.

Logisch nadenken

Ik wil niet zeggen dat iedereen direct naar de winkel moet voor Quapi kinderkleding: https://www.amazingkids.nl/merken/quapi maar het is wel een goed moment om even stil te staan bij de keuzes die we maken. Af en toe volgen we de weg die door de meeste mensen gekozen wordt, maar is dat wel echt zo handig? Persoonlijk kan ik er niet tegen dat overal voor geleend wordt en dat er van alles op afbetaling gekocht wordt, waardoor er nauwelijks geld overblijft voor de rekening van de energie. Wanneer we allemaal eens beter op onze uitgaven letten, zal je al snel zien dat er bepaalde besparingen zijn die zoveel geld op kunnen leveren dat je altijd kunt kiezen voor dagelijkse producten die wel prettig en gemakkelijk zijn en die de kwaliteit van het dagelijks leven aanzienlijk zullen verbeteren. Om bij het voorbeeld te blijven: Wanneer we allemaal gewoon logisch nadenken voor we een keuze maken rond het geld, dan hoeven de kinderen niet in gebruikte kleding rond te lopen, maar kunnen alle kinderen schitteren in de Quapi kinderkleding van de beste kwaliteit.

We willen niet alleen kleding van goede kwaliteit. Een goede auto is tegenwoordig ook steeds belangrijker geworden. We doen namelijk steeds meer met de auto. Wil je weten hoe je een goedkope en kwalitatief goed auto kunt regelen. Lees dan snel het artikel ‘Lenen, aankoop op afbetaling en financial lease‘.