Nederland blijft achter in klimaat en energie

Om een duurzamere wereld te ontwikkelen zijn er verschillende VN-doelen opgesteld. In het afgelopen jaar is Nederland dichterbij gekomen bij de meeste doelen, maar op energie- en klimaatgebied blijft ons land achter op andere landen.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

In 2015 zijn er zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen aangewezen door de VN-lidstaten. De internationale gemeenschap moet deze doelen in 2030 behalen. Deze doelen zijn gekozen om een eind te maken aan honger en armoede, maar ook het verzorgen van schoon water, schone energie en goed onderwijs voor iedereen.

Er wordt elk jaar onderzoek gedaan naar de resultaten die Nederland behaalt op dit gebied. Eerder bleek al uit de metingen dat op gebied van schone energie en uitstoot van broeikasgassen Nederland flink achterloopt. In vergelijking met andere Europese landen is Nederland een van het minst vooruitgaande land op gebied van energie. In de tweede meeting is hier geen verandering in gekomen. Ook de aanpak van ongelijkheid blijft achter in Nederland. Gelukkig zijn voor de meeste doelen wel een positieve ontwikkeling te zien. Vooral de economische doelstellingen en die voor vrede, veiligheid en rechtvaardigheid.

Help mee om de energie doelen te behalen

Wil jij je steentje bijdrage om de energie doelstellingen te behalen in Nederland? Dan doe je er goed aan om een energiecontract af te sluiten met groene energie. Door een toenemende vraag naar duurzame energie, zal de overheid hierop moeten reageren en zullen ook de energieleveranciers er meer aan doen om duurzame energie op te wekken. Hierdoor wordt groene stroom voor consumenten ook een stuk voordeliger.

Maak een vergelijking van meer dan 23 energieleveranciers in Nederland. Hier zitten ook energieleveranciers tussen die volledig groen en duurzaam zijn. Tijdens de vergelijking kun je hier op selecteren en krijg je alleen deze partijen te zien. Heb je de juiste partij gevonden en kun je ook nog eens besparen op je energiekosten? Dan kun je direct een overstap maken naar de andere energieleverancier. Hierdoor draag je direct je steentje bij aan het verduurzamen van de Nederlandse energieproductie én bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je energiekosten. Prettig geregeld!