Isoleren

Isoleren zorgt voor een warme woning in de winter en een koele woning in de zomer. Isoleren zorgt dus voor het gehele jaar een verhogend wooncomfort. Isolatie zorgt er namelijk voor dat de invloeden vanaf buiten minder makkelijk de woning in trekken. In de winter is dit koude wind en in de zomer de warme van de zon.

Naast het verhogend wooncomfort zorgt isolatie ook voor een besparing op de energierekening. Omdat de woning in de winter de gestookte warmte beter en langer vasthoudt hoeft u minder te stoken. In de winter zorgt de isolatie ervoor dat de warmte van buiten de woning niet intrekt en dit zorgt er juist weer voor dat u de ventilator of airco minder snel aan hoeft te zetten, en zoals u kunt begrijpen zorgt dit ook voor een energie besparing.

Naast isolatie goed is voor het verhogen van het comfort en het verlagen van de energierekening zorgt isolatie ook voor een beter klimaat. De woning zal minder co-2 uitstoten en dit zorgt voor een beter klimaat. Bij een energiezuinigere woning hoort ook een groener energielabel. Een groen energielabel zorgt dan ook weer voor een aantal voordelen; snellere verkoop van de woning met een hoger verkoopbedrag.

Het aanbrengen/ laten instaleren van isolatie vraagt om een investering maar omdat isolatie zoveel voordelen heeft zorgt het ervoor dat u het geïnvesteerde bedrag binnen 3 tot 5 jaar heeft terugverdient. Het geïnvesteerde bedrag verdient zich in deze jaren terug via de besparing op energie. Om de terugverdientijd zo kort mogelijk te maken is het noodzakelijk te kiezen voor een isolatieproduct met een hoge isolatiewaarde en als bewoner bewust/ zuinig met energie om te gaan.

Bent u benieuwd welk isolatieproduct het beste bij uw woning en de huidige situatie past ? Neem dan contact op met de isolatiespecialisten van SCHOTGROEP Isolatie. Een woning, bedrijfspand of flatgebouw isoleren ? SCHOTGROEP draait haar handen er niet voor om!