benb oost

Waar kunt u ontspannen?

In de Oostvaardersplassen kunt u wandelen, fietsen, vogels kijken, met de boswachter op excursie of gewoon algemeen ontspannen.

Van de natuur naar de stad

Als u naast het natuurspektakel van de Oostvaardersplassen ook wel wat stadse actie wil, dan liggen de steden Almere, Lelystad en Amsterdam op een steenworp afstand.

Almere

Almere is een jonge stad met moderne architectuur en met bijna 200.000 inwoners is het de grootste stad in de provincie Flevoland en de Flevopolder en behoort Almere tot de 10 grootste gemeenten van Nederland. De stad is vernoemd naar het water met de zelfde naam. Almere was in de middeleeuwen de naam van de binnenzee dat nu min of meer het IJsselmeer is. Almere heeft vele winkelgelegenheden en restaurants en eetcafés, waar lekker gegeten kan worden. Almere is her verkennen waar.

Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van Flevoland en was de eerste stad, die werd gebouwd op het gewonnen land. De stad is –uiteraard- vernoemd naar de befaamde ingenieur Cornelis Lely, die verantwoordelijk was voor en de Zuiderzeewerken het droogleggen van de Flevopolder. De eerste bewoners vestigden zich in de stad op 28 september 1967 en op de eerste dag van het jaar 1980 werd Lelystad een gemeente en de stad telt nu momenteel iets minder dan 77.000 inwoners

Amsterdam

De hoofdstad van het land is een ware trekpleister voor mensen uit binnen- en buitenland en maar 30 minuten reizen met de trein. Of u nu graag een museum bezoekt, ruime keuze wilt in verschillende internationale keukens, een goed avondje uit tussen de gokkasten wilt of gewoon de sfeer wilt proeven in deze historische stad, in Amsterdam kan het allemaal.